Nyt besøg fra nordmænd med fokus på chikane og mobning

I Norge er arbejdsgiverorganisationen NHO Sjöfart og deres medlemmer i gang med at planlægge en ny kampagne om chikane og mobning.

For at samle inspiration til kampagnen var medarbejdere fra NHO Sjöfart samt to af medlemsrederierne på besøg hos SEA HEALTH & WELFARE i uge 15.

Konsulent Anna Bergmark og faglig leder Mathias Augustsen fra SEA HEALTH & WELFARE tog imod og præsenterede blandt andet vores Mental Health Toolbox og Helpline for Søfarende for gæsterne.

”Det er altid utrolig interessant og givende at mødes med repræsentanter fra andre lande og udveksle erfaringer, ikke mindst om chikane og mobning, som er et vigtigt emne. På mødet præsenterede vi dem for vores arbejde med det psykiske arbejdsmiljø vi leverer til den danske handelsflåde,” siger Mathias Augustsen.

På besøget i Danmark besøgte NHO Sjøfart også Dansk Industri og Branchefællesskab for Arbejdsmiljø i København.

Konkret formål med den norske kampagne

NHO Sjøfart ønsker med deres kampagne at etablere en fælles frivillig standard for god adfærd.

Det skal blandt andet ske ved at engagere topledelsen til at sætte ambitiøse mål. Dette skal understøttes med kompetenceopbyggende tiltag hos de aktører, som har indflydelse på trivslen om bord for de søfarende.

”Det er værdiskabende, at vi mødes på tværs af landene og deler vores tanker om vigtige emner. Der er mange sammenfald mellem de norske og danske interesser og samtidig stor variation i hvordan vi arbejder. Det er medvirkende til at man bliver opmærksom på nye måder at forstå og arbejde med området,” siger Mathias Augustsen.

NHO Sjøfarts medlemsrederier har næsten 500 fartøjer. Over 200 af dem er bilfærger, som er indsat på 113 forskellige færgeforbindelser.

Andet norske besøg i år

I begyndelsen af året tog SEA HEALTH & WELFARE imod en anden norsk delegation, som kom fra SJÖFARTSDIREKTORATET i Haugesund.

Formålet med dette besøg var at lade sig inspirere af vores vejledninger og indsatser for at informere og rådgive skibsofficerer og skibsbesætninger om det gode arbejdsmiljø og tryghed ombord.

Troels Leth